Varberg

Letar du efter avkoppling, sol och bad har du hittat rätt. I Varberg hittar du flera härliga stränder. Hitta den strand som passar dig bäst, Klippor och berg eller mjuk och härlig sand – du väljer! Eller varför inte ta en tur på vågorna och testa på vågsurfing? För dig som är mer intresserad av spännande historia bör du besöka Varbergs fästning och ta en guidad tur med familjen i borgen.

Varbergs fästning ligger precis intill havet med en fantastisk utsikt. Borgen byggdes på 1200-talet, sedan dess har borgen byggts om och förändrats en hel del. Inne i fästningen kan du besöka Hallands Kulturhistoriska museum och lära dig mer om Varbergs historia, du kan till exempel ta en titt på Bockstensmannen eller kolla på knappen som tog livet på KarlXII.

I Varberg hittar du en av Sveriges bästa torghandel, varje onsdag och lördag drar marknaden igång. Kom shoppa eller strosa runt och kolla på vad det finns att erbjuda. I stadens kärna finns flera små spännande butiker med ett unikt utbud och även ett flertal av de stora kedjorna.

Letar du efter en härlig och avkopplande upplevelse eller ett träningspass är strandpromenaden ett måste. Den 2,5 km långa promenaden börjar vid Varbergs fästning och går längs med havet, på vägen hittar de flera av Varbergs populäraste badplatser. På med solglasögonen och solhatten och gör dig redo för en upplevelse du sent kommer att glömma.
Efter du har vandrat längst med strandpromenaden får du inte glömma att ta ett dopp i havet på en av Varbergs fina badplatser. Det finns en strand för alla, till exempel barnens badstrand med långgrunt vatten eller varför inte en av Varbergs nakenstränder. Om det är surfing du är ute efter måste du besöka Apelviken även kallat surfarnas paradis, om du är nybörjare erbjuder de guidade kurser. Åker du norrut förvandlas kusten till klippor, och söderut hittar du alla fina sandstränder.
Eller Kallbadshuset kanske är något som passar dig bättre. Här kan du ta ett svalt och uppfriskande dopp året runt i havet för att sedan gå in i en varm bastu med utsikt över Kattegatt. Om du är en badkruka kan du alltid slappna av och ta en fika och njuta av den fina arkitekturen som Kallbadshuset erbjuder.

Användbara resurser för Varberg:
www.varberg.com/hotell – Boka hotell till lägst pris
www.varberg.se – Allmön information om Varberg
www.visitvarberg.se – Mer utförlig turistinformation

Annons