Trollhättan

Trollhättan – Fallens stad
Trollhättan med ca 55 000 invånare drar ganska många turister varje år. Det som staden är mest känd för är de fallpåsläpp som sker framför allt sommartid. När luckorna öppnas kommer det över 300 000 liter vatten i sekunden som dånar nerför de dramatiska klipporna som omger själva fallområdet. Under fallens dagar som är Trollhättans årliga festival släpps vattnet även på kvällstid när det är mörkt och det ger en extra häftig effekt. Även på nyårsaftons kväll kan man se fallpåsläppet när det är mörkt. Även om de flesta förknippar staden med vatten och Göta kanal har staden betydligt mer att erbjuda besökaren.

Vi rekommenderar att man tar sig till slussområdet när man besöker Trollhättan. Njut av förfriskningar på de närliggande caféet medans man kan bevittna båtarna som kommer i strid ström under sommarhalvåret. Saabmuseet är en annan attraktion som man inte får missa. Saab i den formen som företaget drevs under många år är numera nedlagt men det produceras fortfarande bilar i staden då NEVS tagit över produktionen efter Saabs konkurs. På Saab museet kan man alla Saabar som någonsin producerats från 1950 och framåt.

Närheten till älgarnas mecka Hunneberg gör att det kan vara ett intressant utflyktsmål. Hunneberg är ett berg och frilusftsområde som ligger ca 5 km ifrån centrala Trollhättan. Här kan man besöka Älgmusseet och varför inte vandra på någon av alla de leder som finns i området. Kanske har man tur att se en älg.

Boende i staden
Trollhättan har 6 st hotell och ett par mindre vandrarhem som erbjuder rum när man besöker staden. Det brukar vara ganska lätt att få boende de flesta perioder under året men skall ni besöka staden under Fallens dagar rekommenderas att man boka i god tid innan då det brukar vara väldigt fullbokat. Se Trollhattan.com hotellavdelning för att söka efter bästa pris och tillgänglighet. Vill man ha mer tips vad man kan göra under sin vistelse i Trollhättan rekommenderar vi att man besöker Västveriges hemsida

Annons