S/Y Hooligan

Dagen vi bestämde oss för att långsegla och verkligen började fullfölja planen var, väldigt roligt och lite smått stressande.
Jag började tänka på långsegling när jag gjorde lumpen i flottan ( Isbrytaren Atle). Och under 14år så har det vart allt ifrån 3m båtar till hembyggda 60fots katamaraner och alla andra olika flytande föremål,som tänkta farkoster för min resa, vilket var tur att jag aldrig fullföljde, hade jag genomfört det som en ung hetsig knappt torr bakom öronen personen jag var då så hade det nog troligtvis gått åt helvete. Men mitt livs projekt har alltid gjort sig påmind lite då och då i fantasin. I mina tankar så är jag nog på mitt snart 200:e varv inklusive stormar och andra olyckor. Under alla år så har jag pikat min kära fru som inte alls gillat samma tanke som mig, jag minns första gången jag föreslog att vi kunde sticka iväg och segla runt jorden så fick jag till svar att: varför skulle vi göra något sådant när man kan flyga på kortare tid! Där någonstans så började jag inse att det aldrig kommer att bli av, sen när Vild föddes så hade min dröm (eller tvångstanke) i princip dött ut och jag nöjde mig med att segla iväg i mitt huvud absolut inget negativt med det, kommer det en storm och rodret går av så kan man alltid gå och ta en kaffe och börja om 2dagar tidigare och rätta till misstaget jag gjort..

Men så en dag så frågade Nathalie om vi inte skulle segla Jorden runt! Visst visst tänkte jag antingen är hon sinnesförvirrad eller så vill hon bara jävlas!

Nu har det gått snart 2år och varje dag så gör vi något på båten eller planerar något inför resan,, idag så ser hela familjen fram emot vår kommande resa
Vild( snart 4år 2012 )får uppleva något som kommer följa med honom resten av sitt liv, lära sig nya saker och naturligtvis sola och bada iall oändlighet..
Och att vi som familj får uppleva allt tillsammans värmer ett hjärta av sten =)

Tankar och intryck från personer jag mött så har det nästan bara vart positiva reaktioner även fast jag/vi inte är en typisk seglar familj med seglarskor, pikè tröja och skarf som kan allt,,,
Hahah känn er träffade, inget ont om hysteriska seglare! Jag är nog lite hysterisk själv men utan Pikè,seglarskor och skarf.
Väldigt många jag pratat med tycker att det är jätteroligt att någon vågar vara lite utanför den Svenska ramen och våga! Men man kan se någonstans att dom är lite misstänksamma om vi verkligen kommer att fullfölja projektet ,vilket kanske är en helt normal reaktion för ett “Vi ska segla Jordenrunt” , Vad vet jag jag har aldrig träffat några som ska segla runt jorden förutom oss själva då….

Många gånger så vill jag skjuta upp planen ett år eller två för att lära mig mer , hinna spara mer pengar , fixa lite mer på båten , men jag har insett att det är just dom tankarna som göra att många som har haft samma drömmar och planer hinner bli för gamla och kanske aldrig kommer iväg!

S/Y Hooligan
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 3,40 out of 5)
Loading ... Loading ...

Comments are closed.