Guide sista minuten resor

En sista minuten resa är en resa som säljs till kraftigt rabatterat pris och resdatum ligger kort tid framåt. Den här typen av resor brukar vara allra populärast under senare delen av sommaren och speciellt under de somrarna i Sverige som är regniga. Då vill man gärna få lite sol på sig innan höstmörkret sänker sig över landet och man passar då på att försöka fynda en billig resa. Tyvärr är det inte under denna perioden som man har störst chans att fynda då åtgången på resorna är väldigt stor. Vill man istället leta bland ett väldigt stort utbud av sistaminuten resor skall man istället kolla efter jul och nyår, då brukar de flesta researrangörerna ha som störst utbud.

Ett tips är att använda sig av några av de olika sajterna som finns på nätet som jämför alla de stora researrangörernas sista minuten resor. Vår favorit är Sistaminutenresor.com som är en sajt där du hittar samtliga fynd och där kan du också söka vilka olika resor som finns till specifika resmål. Mycket snygg och lättnavigerad sajt så testa den!

Om man skall komma undan med en väldigt billig resa så bör man inte resa när alla andra gör det. Exempelvis går priserna ofta upp rejält på skolornas lov och under jul och nyår för att nämna några tidpunkter då resorna är dyrare. Det kan också finnas dagar i veckan som är mer förmånliga att resa på, exempelvis är det oftare billigare att resa mitt i veckan jämfört med helger. För att lyckas att hitta en väldigt billig sistaminuten resa skall man heller inte vara för inställd på att resa till ett specifikt resmål och heller inte med en specifik standard. Det gäller att kunna slå till på resa med mycket kort varsel och skulle det bli Spanien istället för Turkiet och all inclusive istället för bara resan så bör man acceptera det för hitta bästa möjliga pris på resan.

Uppdatering 2013-02-18.

Om ni istället är intresserade av att hitta billiga flygresor så kan vi istället rekommendera flygresor.com där man ser aktuella flygkampanjer från olika ledande flygbolag. Det är nämligen så att flygbolagen har till och från olika kampanjer där man kan flyga betydligt billigare än mot normalt. Ofta är kampanjerna tidsbundna både till bokningsdatum och resedatum så denna sajten är perfekta att hålla reda på vilka kampanjer som gäller just nu. Du kan även se detaljerad information så som vilka avreseorter och destinationer varje kampanj har. Om du behöver boka hotell i samband med flygbokningen aå kan du jämföra hotellrum, läsa recensioner och mycket mer på sajten hotell.info.

Slutligen är det bara att önska er en sak, nämligen en riktigt trevlig resa!

Annons