Demme reser jorden runt

Det här är en reseblogg om ett passionerat resande ”Jorden Runt” – demme reser jorden runt – Vi Björn och Karin Demme, är ett par som gärna reser och bor bekvämt. Vi har bl. a gjort 12 st. Jordenruntresor och några hundra andra resor, både korta och långa resor. Det blir ca 10 resor per år. Vi tycker om att uppleva nya miljöer, natur och kultur. Vi har ett mycket stort intresse för mat och vin och för att träffa nya människor.

Vi har skrivit mängder med ”Reseguider” om många spännande resmål, vi skriver mycket om hur vi optimerar flygbolagens bonussystem, tips om hur vi bokar resor kostnadseffektivt och mycket mer.

Under pandemiåret 2020 är vi glada för att vi kunde göra vårt 12:e besök i Nya Zeeland samt ett besök i Champagne i Frankrike samt många trevliga resor i Sverige och Danmark. Under 2021 kommer vi att göra många spännande resor vilka vi kommer att skriva om på bloggen.

Demme reser jorden runt!

 

Paret Demmes resa till Gotland

Bilder ovan är från paret Demmes resa till Gotland.

Husbilsresor & Äventyr

Vi köpte vår första husbil påsken 2017 och det var med stor förväntan vi åkte hemåt på den allra första resan. Den här bilen skulle vi ha länge. Att vi valt rätt sätt att resa var vi båda överens om och ganska snart lika överens om att vi behövde mer utrymme inför kommande höst- och vinteraktiviteter. Så dryga halvåret senare blev det en betydligt större husbil både på längden och höjden. Då byggde vi också en carport där vi parkerar husbilen mellan de olika resorna. Med husbilen har vi tagit oss till olika sportaktiviteter och husbilen har fungerat som ett andra hem när vi besökt släkt och vänner. Vi reser året runt, korta och långa resor, fricampar, står på ställplatser eller campingar. Vi har verkligen lärt oss uppskatta den känsla av frihet och framför allt lugn som infinner sig när man slagit läger vid en sjö, gjort en brasa och fått något gott att äta. Så här i efterhand kan vi bara konstatera att det här är det bästa vi gjort. Vi har inte ångrat oss en enda gång och nu har vi även vår blogg där vi skriver om våra resor och vi hoppas kunna inspirera andra till att våga prova husbilslivet

Husbilsresor & Äventyr
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Emelies Travels

Om du älskar att drömma dig bort till andra platser och läsa om vad världen har att erbjuda, då kommer du att känna dig som hemma på min blogg! Denna sida kommer att ge dig inspiration och information inför dina resor. Du kommer att kunna följa mitt äventyrliga liv, på båda mina resor och i mitt hemland Sverige

Emelies Travels
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

NannyMcTraveling

Mitt mål med min blogg är att sprida glädje. Jag är en energirik person som alltid försöker vrida och vända på saker till de posetiva. Min allra största passion här i livet är att resa och jag söker alltid efter nya spännande äventyr. Det är de jag vill skriva om, jag vill motivera andra att inte fastna i ett ekorrhjul utan ta sin chans här i livet. Livet är NU, vi har inte tid att bara stå och trampa.

Jag jobbar för tillfället som au pair åt en spansk familj I Valencia, super intressant! Jag blev erbjuden denna arbetsmöjligheten när jag reste runt i Bali. Jag satt i receptionen med super dåligt internet och försökte gör allt i min makt för att koncentrera mig på vad min nuvarande host mamma sa. Vi ringtde upp varann femtioelva gånger och sa ”can you please repeat that” Eller ” what, wait, I can’t hear you” typ 60arton gånger var … Någonting måste jag gjort bra för jobbet var efter skype intervjun mitt!
Nu är jag här sen 5 månader tillbaka och jag har fått uppleva så mycket häftigt och fått så många nya vänner!
Det är många som skriver till mig att de älskar att följa mig på Facebook så nu har jag bestämt mig för att öppna upp en blogg för mina följare.
Jag har massor med spännande resor planerade i framtiden och jag kommer att blogga om alla äventyr jag får vara med om.

NannyMcTraveling
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Från Stad till Strand

En blogg där jag skriver om resor som jag gjort, resor som jag planerar att göra, tips om reserelaterade nyheter. Handlar mycket om hur det är att resa med barn, men även lite om resor på egen hand

Från Stad till Strand
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Lanclin -resebloggen om en svensk familj i Bayern

Vi är en svensk barnfamilj som sålde vårt hus i Sverige för att prova att bo utomlands. Nu bor vi i Bayern i Tyskland för att komma närmre fler spännande platser, städer och länder att upptäcka. Lanclinbloggen handlar om våra resor, friluftsliv i alperna och vardag som utlandssvensk barnfamilj. Eftersom att vi är en djur- och naturälskande familj blir det en del inlägg om djurparker och friluftsliv runtom i världen.

Lanclin -resebloggen om en svensk familj i Bayern
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Elin reser

Jag älskar att resa, skriva och fotografera och försöker därför så ofta som möjligt kombinera de tre. Enligt mig finns det inget bättre än att utforska nya platser och lära mig mer om andra kulturer. Jag vill hinna se och uppleva så mycket som möjligt under den korta tid vi har på denna jord. Hittills har jag varit i åttio länder och är just nu ute på en ett års lång resa. Vilket nästa land blir vet jag inte i skrivande stund. Jag planerar inget i förväg utan tar det som det kommer, den frihetskänslan slår det mesta. Jag skriver om vad jag upplever blandat med en del tips och listor av olika slag. Följ mig gärna på mina äventyr runt jorden!

Elin reser
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Den Bengaliska Björnen – Livet i Dhaka

Den Bengaliska Björnen handlar om hur det är att leva och bo som utlänning i Bangladesh, till största delen i huvudstaden Dhaka. Dhaka är världens tionde största stad med ca 17 miljoner invånare. Jag som skriver bloggen heter Björn Lizana Hermansson. Hemma i Stockholm arbetade jag som copywriter, främst inom B2B. Min fru Marcela arbetar på Sveriges ambassad här i Dhaka. Jag har förmodligen en del fritid och kommer att utforska denna spännande stad och detta spännande land, och försöka dela med mig av upplevelserna till bloggens besökare och följare. Jag vet att det blir två (minst) lärorika år för mig och jag hoppas att det blir det även för dig som följer mig.

Den Bengaliska Björnen – Livet i Dhaka
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Stina Jackson – Vid Klippiga Bergens Fot

Min blogg handlar om livet i Colorado, USA där jag bott i nio år. Mycket tips om vad som finns att se och göra i denna vackra del av världen. Bergsvandringar, utflykter, bilresor, god mat och vackra bilder!

Stina Jackson – Vid Klippiga Bergens Fot
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Liniz ´- Resor, Barn och Livsstil

Liniz´- Resor, Barn och Livsstil uppkom sommaren 2011, då mitt intresse för att resa med barn tog fart. Sen sonen föddes 2010 har han varit på mer än 20 utlandsresor. Själv har jag besökt över 40 länder i världen och älskar att resa. Jag reser gärna privat men även i mitt arbete som flygvärdinna. Hoppas du vill följa med på vår resa.

Liniz ´- Resor, Barn och Livsstil
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Page 1 of 1012345»...Last »