Resa med liten handduk

I den här bloggen kommer vi i familjen Andersson att skriva och lägga upp bilder från olika resor. Det kan vara resor som vi gör tillsammans allihop. Eller så kan det vara så att två eller tre ur klanen reser ihop. Någon gång kanske en enda medlem ur familjen ger sig ut på egen hand.

Det som är aktuellt just nu är vår Malaysiaresa. Genom att klicka på Malaysia 2014 i listen ovanför kan du läsa alla inlägg vi skriver under resans gång.
Du kan också läsa om vår husbilsresa i USA som vi gjorde 2010. För att kunna göra det klickar du på USA 2010 i listen ovanför. Därifrån kan du klicka vidare så att du hamnar på bloggen som vi skrev då.
Vilka är familjen Andersson då?
Det är Kjell och Inger samt sönerna Simon och Elias.
Inger och Kjell reste mycket under 80-talet innan killarna föddes. De tågluffade i Europa, åkte transibiriska järnvägen till Kina, flygluffade i Asien och jorden-runt.
Kjell: Jobbar med reklam, har fotografering som ett av sina stora intressen. Det är han som tar de flesta bilderna till bloggen.
Inger: Jobbar som lärare och tycker om att skriva. Skriver en hel del av blogginläggen
Simon: Jobbar i på Gardemoen i Norge. Har varit utbytesstudent i West Virginia, USA. Skriver ibland i bloggen.
Elias: Studerar, har också varit utbytesstudent i USA. Han hamnade i Phoenix, Arizona. Även han skriver i bloggen.
Resa med liten handduk: -Varför heter bloggen så?
Under åren som gått har Kjells fotoutrustning ökat i omfång och i vikt. Det innebär att hans packning blir ganska tung när han ska ut och resa. För att kompensera detta försöker han minimera sitt övriga bagage och hitta ”lättviktsprylar” till våra resor. Det har han lyckats bra med. Bland de prylar han skaffat finns en pytteliten lätt handduk. Den väger inte mer än 60 gram (inklusive fodral). Det är den enda handduk man behöver ta med på en resa anser Kjell. Här krockar åsikterna om packning i familjen, främst mellan Inger och Kjell. Inger tycker sig behöva större och fler handdukar (i allafall två). Dessa diskussioner om hur många handdukar man behöver, hur stora/små de ska vara samt hur mycket/lite de ska väga uppkommer inför VARJE resa.

När vi bestämt att vi skulle skriva en reseblogg och satt och spånade över ett namn till denna kom förslaget ”Resa med liten handduk” upp. Vi hade hittat det perfekta namnet på bloggen. Det är lätt att komma ihåg och det summerar diskussionerna vi har inför varje resa.

Resa med liten handduk
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading ... Loading ...

Comments are closed.