Lysekil

Lysekil är en härlig sommarstad som alltid levt av havet historiskt. Fisket och då framför allt sillen var länge en betydande inkomst för många i staden. Staden var länge en av de ledande i landet vad det gäller både fångst samt produktion via konservfabriker och salterier. Idag är Lysekil inte lika beroende av fisket men det är fortfarande en aktiv del för många människor. Både fiskare och fabrikspersonal som arbetar med produktion.

Historia
Lysekil är en gammal stad och man har hittat spår av bebyggelse redan på 1500-talet. Det har även florerat kungligheter i regionen då bland annat Karl den XII verkade och stred längs kusten under 17000-talet. Under 1900-talet med start år 1900 då staden fick stadsprivilegier blev orten är populär semesterort och många stugor och andra semesterboenden har sedan dessa byggts. I dag bor det ca 14 00 invånare fast i kommunen Lysekil. Under sommarhalvåret mer än fördubblas dem siffran då turister från hela Europa besöker den gamla fiskestaden. Turismen är numera en av de mest inkomstbringande delarna i Lysekil. Med närheten till havet är det också att ett populärt alternativ för många som kommer med båt att lägga till i hamnen en natt eller två.

Boende och turistinformation
Lysekil har ett brett utbud av hotell och lite mindre boendealternativ som vandrarhem, stugor och B&B. Staden har 7 st hotell , dessa kan man läsa mer om på Lysekil.com/hotell som även jämför alla priserna för varje hotellrum i staden. Vill man hellre bo i stuga rekommenderar vi att man söker på några av de större förmedlingarna som hyr ut stugor. Det brukar finnas ganska mycket stugor i området som finns tillgängliga att hyra under sommarhalvåret. För att vilka evenemang som anordnas i staden samt även läsa mer om vilka sevärdheter som finns rekommenderar vi att besöka turistbyrån i Lysekil.

Annons