Karlskrona

Karlskrona är en tätort i Blekinge och har den ultimata skärgårdskänslan. Karlskrona är en örlogsstad med en välbevarad historia och är belägen på fastlandet och öarna österut i Blekinge skärgård, sammanlagt består Karlskrona av 1650 öar, kobbar och skär. Karlskronas kärna och hjärta utgår från den största ön Trossö, staden är så pass unik och vacker att UNESCO har fört upp Karlskrona på sin lista över världsarv. Karlskrona är turiststad med flera aktiviteter och nöjen till exempel fiske i världsklass, Blekinge Museum, paddla kanot i Karlskrona skärgård eller varför inte besöka en av Karlskronas flera badplatser.

Shopping, skärgårdstur, skogspromenad, sol och bad Karlskrona har något för alla. Karlskrona ligger mitt i skärgården, du har även nära till en massa nöjen och aktiviteter så som shopping, kultur, skog, bad och en fantastisk miljö. Staden är ett världsarv precis som kinesiska muren på grund av att Karlskrona är en av Europas bäst bevarade örlogsstäder i världen. I Karlskrona finner du mycket intressant historia att ta del av men de satsar även på moderna projekt till exempel Telenor Arena som erbjuder massa olika sporter, landskamper och musikaler.

På ön Stumholmen hittar du Karlskronas populäraste sevärdhet Marinmuseum. Här finner du äkta krigsfartyg, galjonsfigurer från 1700-talet, världsunika modeller och en undervattenstunnel med ett riktigt vrak. På Marinmuseum har du möjligheten att gå ombord på museifartygen, segla bark och köra fartygsfartygssimulator, du kan även följa med på guidade visningar både inne på museet och i staden. Sommaren 2014 öppnar Marinmuseum sin nya attraktion med ubåten HMS Neptun. Ubåten är byggd under kalla kriget och tillhör den första generationen av svenska ubåtar, du kommer att få möjlighet att strosa runt fritt i din egen takt och spana in allt ubåten har att erbjuda. Så missa inte chansen att uppleva den svenska marinens historia på en plats som både är vacker och inspirerande.

Karlskrona har många hotell och lite mindre och billigare boenden som vandrarhem och bed and breakfast att välja mellan om ni skall besöka staden.

Mer info om Marinmuseum hittar du på Karlskronas turistbyrå.
För boende i staden rekommenderas: Karlskrona.com hotelljämförelse.

Karlskrona erbjuder en rad olika restauranger, uteserveringar och caféer. Här hittar du ett stort utbud på lokala delikatesser till exempel kroppkakor, sillmacka på grovt bröd eller rågskorpa. Det finns självklart även ett stort urval av världens mat. De flesta restauranger ligger på stortorget, men det finns självklart många restauranger som ligger intill havet med en underbar utsikt. Restaurangen utkiken ligger uppe Bryggareberget och har en underbar utsikt över hela Trossö och skärgården. Bara koppla av och njut av utsikten och få en uppfattning av stadens placering.

Annons