Halmstad

Halmstad – Västkustens solstad

Halmstad är en populär semesterort och det är inte svårt att förstå varför. Det finns flera olika faktorer varför staden är så populär. Närheten till havet lockar med salta sommarbad och sol. Tylösand är det område de flesta åker till när man är ute efter sol och bad. Det är ett ganska stort område med flera hotell och många stugbyar och det ligger även en camping här. Det största hotellet ägs av Per Gessle. Det är ca 9 km in till de centrala delarna av Halmstad från Tylösand och det går alldeles utmärkt att cykla eller promenera in då det finns en fin cykelväg som går hela vägen in. Halmstad arrangerar flera stora evenemang under sommaren och det kan då vara svårt att få tag på boende. Så boka i god tid. Framför all brukar det vara värst under den stora travtävlingen sprintermästaren som går av stapeln i början på sommaren.

Boende i Halmstad
Det finns över 15 hotell i staden och de flesta månaderna på året är det inga större problem att få tag på hotellrum men det finns vissa perioder som är det brukar vara väldigt fullbokat. Dessa perioder förekommer naturligt under sommaren och då framför allt i Juli månad. Vill man hellre lägga lite mindre pengar på sitt boende kan man istället välja en litet enklare boende som värdshus, vandrarhem eller B&B. Det finns även ganska många privata stugor och lägenheter för uthyrning under sommaren.

Resurser Halmstad
Halmstad.se – Ger all tänkbar information om Halmstad till både besökare och turister.
Halmstad.com/hotell – Jämför alla Halmstads hotellrum för att få bästa pris på er bokning. De jämför priserna på hotellrummen.

Annons