Falkenberg

Falkenberg har ett rikt utbud av evenemang och aktiviteter under framför allt sommaren. Närheten till havet och de milslånga stränderna lockar många. Att sedan Gekås Ullared ligger bara en snabb bilresa ifrån gör staden än mer populärt som resmål.

Att göra i staden
Det finns gott om sevärdheter och andra aktiviteter man kan ägna sig åt. Det finns en stadsdel i Falkenberg som heter gamla stan och här kan man strosa omkring och känns historiens vingslag runt området. Här hittar man en välbevarad kyrka, S:t Laurentii som byggdes redan under 1300-talet. Husen i området är byggda långt tillbaks i tiden och det ser man då husen är lite sneda. Stenbron ligger också i stadsdelen, stenbron är av av de vackraste stenbroarna som finns i regionen.

Många föredrar att istället spendera dagarna med sol och bad och då är Falkenberg ett ypperligt alternativ då sandstranden går milsvid runt kustområdet i staden. Den mest kända och mest använda är Skrea strand som flera gånger blivit utnämnd till Hallands bästa strand. Vid Falkenbergs Strandbad hotell hittas en av de längsta bryggorna i området. Hela 248 meter ut i vattnet.

Kvällstid arrangeras många olika evenemang under sommaren. Underhållning står i fokus och Falkenbergsrevyn sätter upp ett årligt event. Gillar man musik finns det också en återkommande Visfestival som är uppskattad av många. Besöker man staden lite senare under sommaren skall man inte missa den årliga Kräftfestivalen som äger rum i Glommen.

Turistinformation
Då Falkenberg är en turistort finns det gott om boendealtertiv för besökaren. Vill man på bo hotell finns det runt 7-8 hotell som ligger i direkt anslutning till staden. Se Falkenberg.com/hotell hotelljämförelse för en bra överblick över alla hotellen. Det finns massor med mindre boenden som bed and breakfasts och vandrarhem i regionen. Kommer man med husbil eller husvagn finns det flera campingar med kort bilavstånd in till Falkenberg. Se www.falkenberg.se för allmän information kring staden.

Annons