Åre

Åre – Skidåkningens mecka
De allra flesta förknippar nog den lilla orten Åre med alpin skidåkning. Åres anläggning för alpint räknas som en av de absolut bästa och bästa i Norden. Hit vallfärdar turister från hela hela Europa under vintern , de allra flesta som besöker orten är vi svenskar men även från våra nordiska grannländer. Även om man inte är ett stort fan av skidåkning kan man sysselsätta sig med en rad andra saker i området. Varför inte prova på hundspann. Det är en upplevelse att vara ute med hundarna en hel dag. Man tar sig genom väldigt varierad terräng med bara ljudet av medarna på slädarna och den totala stillheten i Åres vidder. En annan populär sysselsättning är att åka på skotersafari. Det är en tur som tar en långt ut i den vackra fjällvärlden. Man njuter av den vackra naturen och dom bästa skoterspåren i området. Rekommenderas varmt!

Sevärdheter
Gillar man mer stillsamma aktiviteter finns det en del att se på i regionen. Åre Chokladfabrik som ligger i den lilla byn Björnänge ca 3 km från Åre by. De tillverkar choklad som säljs över hela världen och man kan provsmaka mer än 30 st olika sorter. En annan aktivitet som finns i närheten av Åre är Millest Moose Farm där man kan träffa och tama älgar. Anläggningen ligger ca 10 minuters bilfärd om Åre by. Under guidade turer får du veta mer om älgen och träffa skogens konung på närmre håll.

Turistinformation
Åre är en väldigt levande by under framför allt vintertid och det kan då stundtals vara svårt att få boende i regionen. Ska ni åka på något av de skollov som förläggs vintertid rekommenderas att man bokar hotell och boende långt i förväg. Sommartid är det ofta betydligt lättare att få tag på boende med kort varsel. Observera dock att det finns flera olika idrottsevenemang som går sommartid och då kan det vara svårare.

Resurser om Åre
Hotellbokning – www.hotell-åre.se eller Ctravel
Åre Turistinformation – www.are360.com
Åres skidåkning – www.skistar.com/sv/are/

Annons